yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini katkısızlar.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas müstacel gestalt çabucak kapının kabil olan en azca devir kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe ehil olması dolayısıyla yangın çabucak insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu kapılar hariçya haklı ve kolayca açılabilen bünyeya sahiptir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yöresel yönetimlerin eş noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve muhit şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlamlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın çıbanlangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet içre hikâye yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Yine yalnızca 6 dakikalık güdük bir sürede düzlemın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla kuruluşların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylece binalardan çıkış imkânsız olabilir. En yerinde almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi evet da temelli engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Yangın Kapısı Tatbik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı beşer sağlığını koruyup yangın ve esrar gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Bu nedenle, sertifikalı Yangın Kapısı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoklukla yangına, korozyona ve tarz koşullarına dayanıklı çelik veya alüminyum kadar bek malzemelerden kuruluşlır.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi muhtevain ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya sebep vermemesi bâtınin kapatılmalıdır.

Özellikle duyarlı ve zikıymet materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının mutlak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece kâin yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaı yasalarla ıztırari kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine sargılı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page